BANDWERK INTERNET- EN RECLAME BUREAU: TROTSE MEDIAPARTNER VAN R.K.S.V. RIJSSEN
Afbeelding bij Drienerlo verrast R.K.S.V.
maandag 29 jan 2018

Drienerlo verrast R.K.S.V.

met ruime overwinning

In het eerste competitieduel na de winterstop werden dure punten verloren. Concurrent Drienerlo won met maar liefst 4-0 waardoor beide elftallen de plekken voor nacompetitie om lijfsbehoud bezet houden. R.K.S.V. Rijssen heeft van beide ploegen het mindere doelsaldo, maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld waardoor het nog boven de studenten uit Enschede staat.
Ook deze koude zaterdagmiddag waren de vaste supporters van de Oranjehemden weer aanwezig. De Rijssenaren konden na de winterstop over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Trainer Henk Mennegat koos ervoor om de spelers welke terug zijn gekomen van een blessure aan de kant te houden en had zodoende vier wisselspelers op de bank. Vanaf het begin van de wedstrijd was het R.K.S.V dat het spel probeerde te maken. Ondanks dat de ploeg uit Rijssen het meeste balbezit had, werden er weinig tot geen kansen gecreëerd. Een goede actie van Kevin Troost aan de linkerkant leverde niet meer op dan een corner. Even later moest zijn broertje Mitchell, die een goede pot speelde als rechtsback, het veld verlaten met een blessure. Jonathan Hardeman was zijn vervanger.

In tegenstelling tot R.K.S.V. kon Drienerlo wel voor gevaar zorgen. Een steekbal vanuit het middenveld werd in de 35e minuut door een aanvaller van de Enschedeërs achter de kansloze doelman Patriz Loohuis gewerkt. Even later was het dezelfde doelman die de 0-2 voorkwam, door in een 1 tegen 1 situatie het de tegenstander lastig te maken waarna Ronald Brinkman kon wegwerken.
Na rust veranderde het spelbeeld niet. De gastheren probeerden te voetballen, maar Drienerlo was de gevaarlijkste ploeg. De toeschouwers stonden nog niet langs het veld of de 2-0 was al gemaakt. De in de rust ingebrachte Hidde Brunnekreef (die de geblesseerd geraakte aanvoerder Berjan de Wilde verving) en Leon Nijkamp (die in het veld kwam voor Patrick Smelt) konden dit niet veranderen.

Het werd nog erger voor de Rijssenaren. Rond de 65e minuut werd het 0-3, en raakte Leon, die in de eerste seizoenshelft al lange tijd geblesseerd was, wederom geblesseerd aan zijn enkel. Omdat de trainer niet meer mocht wisselen moesten de Oranjehemden de wedstrijd met een man minder afmaken. Er werd nog geprobeerd voor gevaar te zorgen, maar dit bleek met 10 man een onmogelijke opgave. Het werd zelfs vlak voor het laatste fluitsignaal nog 4-0 voor de studentenploeg. Een zeer teleurstellende uitslag voor de ploeg van trainer Henk Mennegat.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Kloosterhaar. Het is duidelijk dat het deze wedstrijd beter moet, anders wordt het lastig om de nacompetitie (of zelfs degradatie) te ontlopen.

R.K.S.V. Rijssen - Drienerlo 0-4

35. Drienerlo (0-1)

47. Drienerlo (0-2)

64. Drienerlo (0-3)

85. Drienerlo (0-4)

Opstelling R.K.S.V.1: Loohuis, M. Troost (25. Hardeman), de Wilde (C), (46. Brunnekreef), Brinkman, Embsen, K. Troost, Mensink, Zwoferink, Smelt (46. Nijkamp), Blokhorst en Meulman.

Foto inzet boven : Berjan de Wilde moest als aanvoerder de strijd halverwege staken, net als hem verging het het team niet al te best

DEEL DIT BERICHT OP SOCIAL MEDIA
VOLGENDE WEDSTRIJD: OVER 16 DAGEN zaterdag 09 mrt 2019 om 14:30

R.K.S.V. Rijssen 1

Sportlust Glanerbrug 1

zaterdag 16 mrt 2019
SC Enschede 1 - R.K.S.V. Rijssen 1
zaterdag 23 mrt 2019
Achilles 1 - R.K.S.V. Rijssen 1
COMPLETE PROGRAMMA R.K.S.V.
Advertentie van Cafe De Twee Schimmels