BANDWERK INTERNET- EN RECLAME BUREAU: TROTSE MEDIAPARTNER VAN R.K.S.V. RIJSSEN
Afbeelding bij Rijssense derby onbeslist
maandag 29 okt 2018

Rijssense derby onbeslist

1-1 na 90 minuten

De tweede Rijssense derby leverde wederom een gelijkspel op voor R.K.S.V. Rijssen. Na een vroege en terechte achterstand maakte Joost Nollen gelijk, de tweede helft gaven we bijna niets weg. In blessuretijd kwam er een makkelijk gegeven penalty voor RV, doelman Petrit Krasniqi redde knap en bezorgde de oranjehemden een verdiend punt.

Na twee minuten mocht Kevin Troost aanleggen voor een vrije bal rond de zestien meter, de inzet werd knap tot corner gewerkt en leverde een corner op. In de twaalfde minuut een vergelijkbare vrije bal voor RV, ditmaal schoot Wilco Hoevink en de bal eindigde in het doel waardoor het 1-0 werd. De thuisploeg was iets sterker en R.K.S.V. Rijssen had moeite met de lange ballen en het slechte veld. Na een half uur werd oranje-zwart wat beter, het probeerde iets meer te voetballen dan RV. Vijf minuten voor rust bediende Kevin Troost middels een steekpass Joost Nollen, hij schoot met links de bal achter de keeper. Zodoende werd het 1-1 en dit was ook de ruststand.

Na rust kregen beide ploegen weinig echte kansen, maar werd het in het veld wat grimmiger. De verder prima fluitende scheidsrechter Koopmans 'vergat' alleen een aantal keren een kaart te trekken. Op het einde van de wedstrijd had Bram Meulman, als opkomende linksback, tweemaal een strafschop verdiend. De eerste keer werd hij randje zestien neergehaald en twijfelde de leidsman, om uiteindelijk een ingooi te geven. Vlak voor tijd was Bram Meulman eerder bij de bal en raakte de uitkomende keeper niet de bal, maar de speler en wederom deed de scheidsrechter niets. Onze linksback moest geblesseerd van het veld, maar in blessuretijd kwam toch er toch een strafschop. Een aanvaller van RV liep tegen onze keeper aan die de bal al in de handen had, hierna liep onze keeper tegen de aanvaller op. Niet slim, maar om vanuit de middenstip een penalty te geven was erg overdreven. Gelukkig voor R.K.S.V. Rijssen keerde doelman Petrit Krasniqi de penalty en zette hij zijn domme actie recht. Niet lang hierna was het afgelopen, 1-1 was een terechte uitslag.

Na drie gelijke spelen en twee nederlagen staan we één-na-laatste, alleen DRC'12 staat nog onder ons. Komende zaterdag spelen we thuis tegen deze Almelose fusievereniging, bij winst komen we in de middenmoot en bij verlies staan we onderaan. DRC'12 pakte afgelopen ronde haar eerste punt, thuis tegen Sportclub Enschede werd het 0-0. Wees welkom komende zaterdag, hopelijk kunnen we eindelijk onze eerste winst pakken deze competitie.

Rijssen Vooruit - R.K.S.V. Rijssen: 1-1
12. Hoevink (1-0)
40. Nollen (1-1)

Opstelling R.K.S.V. Rijssen: Krasniqi, M. Troost, Sloof (69. Brunnekreef), Boezerooij, Meulman (87. Smits), Embsen, Mensink (C), K. Troost, Nollen, Dekker (69. Zwoferink) en Blokhorst.

Foto inzet boven: Matthijs Boezerooij is een vaste kracht centraal achterin, in de derby speelde hij een prima partij

DEEL DIT BERICHT OP SOCIAL MEDIA