BANDWERK INTERNET- EN RECLAME BUREAU: TROTSE MEDIAPARTNER VAN R.K.S.V. RIJSSEN
Afbeelding bij Vrijwilligerswerk
zondag 09 jun 2019

Vrijwilligerswerk

Johan Pots

Een flink aantal jaren geleden liep ik op een zaterdagmiddag met onze voorzitter Harry Mulder over ons hoofdveld en was hij niet tevreden. Voor de zondagmiddag stond er een thuiswedstrijd van ons eerste op het programma en hij zag bepaalde dingen om zich heen van het veld. Onder de reclameborden zag het er niet uit, of ik de bosmaaier eens wou pakken en proberen het netter te maken. Ik zei “Ja oké, maar hoe werkt zo’n bosmaaier eigenlijk?”.

Dat was voor mij het begin van een nieuwe carrière binnen R.K.S.V., want ik was al actief binnen de club als speler, leider en trainer. Deze eerste klus, het verwijderen van het hoge gras onder de reclameborden, heb ik denk ik naar behoren gedaan want daarna mocht ik diverse andere dingen qua onderhoud doen. Denk aan lijnen zetten, schilderen, reclameborden vervangen en onkruid verwijderen. In deze beginfase was het onkruid op en om het hoofdveld mij een doorn in het oog. Vele uren heb ik besteed aan het wegsteken van onder andere paardenbloemen en hele gebieden met klaver en weegbree verdwenen in mijn afvalemmer. Mijn vrouw noemde het ”grassprietjes plukken” maar het resultaat was er wel! Zonder het gebruik van chemische middelen is ons hoofdveld nu nagenoeg onkruidvrij. Op de klaver na, die heeft het van mij gewonnen…

Doordat ik op mijn werk gebruik kon maken van de BAPO-regeling kon ik tijdens de vrij gekomen tijd op vrijdag mooi het voetbalweekeinde bij R.K.S.V. voorbereiden. Dat hoefde ik dan niet alleen te doen: Andries Schreurs en Niels Strijker waren daar dan ook aanwezig. Later gevolgd door Marinus Pas, die nog steeds actief is, en de laatste tijd is daar ook Folkert Kruitbosch bij ingestroomd. Naast de eerder genoemde werkzaamheden zijn we door het jaar heen ook druk met het schoonmaken van de kleedkamers, het maaien van het gras op de randen rondom de velden, het snoeien van de struiken rondom ons trainingsveld en niet te vergeten het opruimen van de dooie bladeren. Veel werk word er gedaan door een kleine groep mensen. Persoonlijk heb ik daar geen moeite mee, want ik doe het graag met plezier en dat zal ook zo blijven.

Johan Pots

Foto: RKSV 1 Seizoen '88-'89; Staand vlnr. Paul Loohuis, Jan Hanstede, Peter Wijsbeek, Johan Pots, Gert Meulman, Eric Braamhaar, Tonny Dreijerink en Harry Meulman. Gehurkt vlnr. Robert Theijink, Bert Haarman, Bertus Embsen, Bertho Mulhof, Jurgen Dittrich en Koen Tusveld.

DEEL DIT BERICHT OP SOCIAL MEDIA