BANDWERK INTERNET- EN RECLAME BUREAU: TROTSE MEDIAPARTNER VAN R.K.S.V. RIJSSEN
Afbeelding bij Damesvoetbal
maandag 10 jun 2019

Damesvoetbal

"Glory days"

Het damesvoetbal bij R.K.S.V. kent z’n oorsprong in de jaren 80. Tijdens de hoogtijdagen kende R.K.S.V. maar liefst twee volwaardige dameselftallen en nog een meisjeselftal. Onze speelsters kwamen niet alleen uit Rijssen, maar ook uit Enter, Goor en Nijverdal. Er werd goed en fanatiek gevoetbald. Jarenlang hebben o.a. Richard Dittrich en Harry Tijhuis ons gecoacht, getraind, gemotiveerd en begeleid. Chapeau dat ze het elke week weer met ons wisten uit te houden. Door onze vaste sponsoren zoals o.a. Kapsalon Gerda werden we regelmatig in nieuwe tenues gestoken, maar ook bijpassende voetbaltassen en trainingspakken mochten niet ontbreken. En elke week deed Wilhelmien Braamhaar weer haar uiterste best om de slidingstrepen uit de tenues van iedereen te wassen.

Voor ons waren dit echte “glory days”! Zoveel lieve mensen die ons voetballen een warm hart toedroegen. Verschillenden van ons werden in die dagen ook gescout voor de Twentse voetbalselectie. Het dameselftal van F.C. Twente bestond toen nog niet, maar met de op en top verzorging die wij toen al hadden voelden wij ons vaak echte profs. Met een trouwe achterban aan supporters werden mooie tijden beleefd. Hoeveel kampioenschappen en toernooiwinsten zijn er wel niet gevierd.

Een echt hoogtepunt was het jaarlijkse internationale voetbaltoernooi dat door R.K.S.V. zelf werd georganiseerd. Hier namen o.a. teams uit Denemarken, Duitsland en België deel aan. Een toernooi van internationale allure waar honderden supporters op afkwamen. Het was een driedaags evenement, waarbij naast de sportieve prestaties ook behoorlijk werd gefeest met de aanwezige teams. Ik denk dat velen met mij hebben genoten van de`glory days` van het damesvoetbal bij R.K.S.V. in Rijssen.

DEEL DIT BERICHT OP SOCIAL MEDIA