BANDWERK INTERNET- EN RECLAME BUREAU: TROTSE MEDIAPARTNER VAN R.K.S.V. RIJSSEN
Afbeelding bij Een leven lang R.K.S.V.
dinsdag 11 jun 2019

Een leven lang R.K.S.V.

Familie Meinders

Michiel Meinders:

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven voor het jubileumblad van onze club R.K.S.V. Van jongs af aan ben ik al lid van R.K.S.V. en zat vroeger met al mijn vrienden in hetzelfde team. Er zat een klein beetje voetbaltalent in, maar we hadden het vooral altijd gezellig. Zo zijn we toen we een jaar of 15 waren een weekend naar Maurepas (Frankrijk) geweest. Nadat iedereen geld had opgehaald door klusjes te doen of gewoon geld kreeg, konden we een weekend weg. Qua voetbal ging het niet lekker, we werden één na laatste doordat een ander team zich terug trok. Ik werd topscoorder van het team doordat ik één doelpunt maakte. We mochten van de leiding toen allemaal één blik bier halen, iedereen kwam terug met een vijf liter blik bier.

De Hemelvaart weekenden, met onder andere het damestoernooi, waren ook altijd erg gezellig. We zetten dan zelf een tent op om in te slapen naast de feesttent. Zware tijden waren dat. Vanuit ‘t Brodshoes sponsoren we R.K.S.V. al jaren. Niet alleen omdat we er zelf voetballen, maar ook omdat het een gezellige leuke club is waar je je snel thuis voelt.

Guido Meinders:

Vanaf kleins af aan voetbal ik bij R.K.S.V. en werd ik samen met Michiel en mijn neefjes Tim en Max naar de club gebracht. In de E en D zijn we driemaal achter elkaar kampioen geworden. De C mocht ik overslaan, omdat ik wat forser dan de rest was. Ik kwam toen bij mijn broer Michiel in het elftal, het waren geweldige jaren. Naast voetballen haalden we kattenkwaad uit zoals kikkers vangen in de sloot, meterslange slidings als het regende en deodorant in de fik steken. Als afsluiting werden we in de A kampioen.

Het niveau en aantal spelers was in het eerste elftal beperkt, ik maakte mijn debuut als dertienjarige. Ik trainde viermaal en speelde twee wedstrijden per week. Op de club bracht ik aardig wat uren door. Ik heb meer dan tien jaar in het eerste elftal gespeeld en veel trainers en spelers zien komen en gaan. Ondanks dat we onderin de zesde klasse acteerden en eenmaal een periodetitel pakten was het genieten. Weekendjes weg Kuikduin, onderbroeken wisselen, shampoo gevechten, koud water sproeien, handdoeken verstoppen en tijgerbalsem in de onderbroek smeren hoorden er ook bij.

Op dit moment voetbal ik bij zondag2, ben sinds twee jaar bestuurslid en al vele jaren sponsor van de club. Het is mooi dat je iets kan doen voor de vereniging en vooral voor de vele vrijwilligers. Nu ikzelf in het bestuur zit kom je er steeds meer achter wat er allemaal geregeld moet worden. Hopelijk sluit ik mijn voetbaltijd af met een kampioenschap met vrienden die veel voor elkaar over hebben. R.K.S.V. is voor mij een warme en gemoedelijke vereniging waar we met respect met elkaar omgaan. Ik hoop bij s.v. Rijssen nog jaren in dezelfde situatie te voetballen.

DEEL DIT BERICHT OP SOCIAL MEDIA